Hleb i proizvodi od celog zrna treba da budu osnovni sastojak u svakodnevnoj ishranI. Odličan su izvor ugljenih hidrata, vlakana, belančevina, vitamina i minerala. Imaju značajnu ulogu u borbi protiv brojnih bolesti, uključujući gojaznost, šećernu bolest, koronarnu srčanu bolest i neke maligne bolesti.
Sastojci
4 jaja
2 glavice zelene salate
1 veza rotkvica
1 paprika
1 krastavac
1 paradajz
30 g senfa
1 kašika maslinovog ulja
20 ml sirćeta
50 ml vode
so
biber
Prilog
400 g interalnog hleba
800 ml jogurta
Priprema
Jaja kuvati 10-tak minuta i oljuštiti. Zelenu salatu oprati i iskidati na komade, rotkvice očistiti i iseći na listiće, papriku očistiti, iseći na rezance a krastavac oprati i preseći, a zatim iseći na polu-krugove. Povrće izmešati u dubljoj činiji. U posebnoj posudi sjediniti i izmešati senf, sirće i ulje pa preliti salatu. Salatu ukrasiti kriškama kuvanih jaja i paradajzom.
Nema komentara:
Objavi komentar