nedjelja, 24. svibnja 2015.

Ruska salata


SASTOJCI

500 g pilećeg bjelog mesa
300 g praške šunke
250 g šargarepe
250 g bjele zeleni
1 koren celera
350 g krompira
200 g graška iz konzerve
500 g kiselih krastavčića
1 cvekla ili 200 g salate od cvekle
8 kukanih jaja (2 za garnirung)
1 limun
1 dl bjelog vina
8 kesica majoneza
so
biber

PRIPREMA

Majonezu pomiješati sa bjelim vinom, solju i mljevenim biberom sa dodatkom soka od jednog limuna. Ostaviti u frižideru. Skuhati piletinu, šargarepu, bjelu zelen, jaja i krompir. Iseći sve namjernice što sitnije, sve staviti u činiju. Grašak ocjediti. Pripremljenu majonezu izmešati sa namirnicama, pa lijepo oblikovati salatu u činiji za serviranje. Ukrasiti štapićima kuhane cvekle, kolutovima tvrdo kuhanih jaja, crnim maslinama, ‘ružama’ od praške šunke i majonezom iz tube. ‘ Salata se služi u svako doba dana, u svim prilikama: svečanost, kokteli… Uz salatu servirati bjela peciva: kifle, zemičke, baget hleb, sendvič hleb. Salata se može servirati u raznim kombinacijama: kao punjena jaja, punjena vekna, kao sendvič, punjeni paradajz. Uz salatu služiti fina vina ili koktele. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar