subota, 23. svibnja 2015.

Salata od jaja, sira i povrća


Krastavac je gotovo idealna letnja namirnica. Zbog velikog sadržaja vode, i gotovo neutralnog ukusa, pruža toliko potrebno letnje osveženje. Konzumira se svež, uglavnom u letnjim mesecima, ili konzervisan tokom svih godišnjih doba. Ima izrazito nisku energetsku vrijednost. U značajnijim količinama sadrži dijetna vlakna; minerale, posebno kalijum i magnezijum, te vitamin C.

Sastojci

4 jaja
300 g sitnog sira
2 paradajza
1 krastavac
1 paprika
so
100 ml kisele pavlake
Prilog:

400 g integralnog hleba
800 ml jogurta

Priprema
Sir staviti u posudu, dodati pavlaku i promešati. Paradajz, papriku i krastavce iseći na kocke, dodati u posudu i promešati. Skuvana jaja lagani iseći i sjediniti sa povrćem. posoliti salatu, promešati i servirati na tanjir. Ukrasiti peršunom i čeri paradajzom. Poslužiti uz jogurt i parče integralnog hleba.

Nema komentara:

Objavi komentar