petak, 29. svibnja 2015.

tortilje fajita


Sastojci  4 osobe
8 komada gotovih tortilja
1 konzerva cvenog graha Podravka
1 konzerva kukuruza šećerca Podravka
1 poriluk
1 crvena paprika babura
1 žuta paprika
1 tikvica
500 g pilećeg filea
1 vrećica začina fajita
2 režnja češnjaka
2 čašica kiselog vrhnja
pasirana rajčica
sol, papar, vegeta, maslonovo ulje
1 kesica parmezana

Priprema
1.Piletinu nasjeckati na kockice i prodinstati na zagrijanommaslinovom ulju.
2.Dodati nasjeckan poriluk, tikvicu, paprike i dinstati s piletinom.
3.Nakon par minuta dodati češnjak sitno nasjeckan, peršin i začine. Fajita začin dodati po ukusu ali najbolje 2 čajne žličice.
4.Dodati kukuruz i crveni grah.
5.Kuhati 15 minuta.
6.Tortilje ugrijati u mikrovalnoji na njih stavljati nadjev i posuti parmezanom. Smotati.
7.Smotane tortilje staviti u vatrostalnu zdjelu i zapeći 15 minuta na 200°C.
8.Na gotove tortilje staviti žlicu kiselog vrhnja, preliti s malo pasirane rajčice i posuti peršinom.

Nema komentara:

Objavi komentar