petak, 29. svibnja 2015.

Domaći zeleni rezanci s mrkvom


Sastojci  2 osobe
tijesto
300g bijelog brašna
3 jaja
2 kuglice smrznutog špinata
1-2 žlice ulja
prstohvat soli
malo češnjaka po želji
Mrkva
800g mrkve
režanj češnjala
1 luk
sol,papar
ljuta paprika po želji

Priprema
1.Tijesto
Špinat i jaja izmiksati, dodati sol i češnjak, dok se sve spoji dodati na brašno i izmješati, ulje dodati,zamjesiti tijesto. Malo ostaviti da miruje. Nakon mirovanja tijesto složiti na manje dijelove i obraditi ga mašinom za tijesto, ostaviti da se malo suši. Za to vrijeme slažemo mrkvu.

Nasjeckati luk, staviti pržiti, mrkvu oguliti i nasjeckati na kolutiće, dodati luku, dodati malo vode, sol, papar, kuhati dok mrkva ne omekša, dodati češnjak, peršin, malo ljute paprike po želji.

Rezance skuhati u slanoj vodi, ocijediti.

Mrkvu složit na dno, gore staviti rezance, poslužiti.
Može se i sve zajedno izmješati i poslužiti, po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar