ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Fritata sa tikvicama i blitvom


Sastojci: Količina:
- crni luk, manji 1kom
- ulje 1kasika
- tikvica,manja  1kom
- veza blitve 1kom
- jaja 4kom
- suva mirodjija 1 kasicica
- suvi persun 1 kasicica
- rendan kackavalj,opcija 1 kasika
- so,biber po ukusu

Uputstvo za pripremu:
Iseckati luk, tikvicu I blitvu. Na ulju, u tiganju, proprziti crni luk 2 minuta, dodati tikvicu, pa prziti jos 2 minuta, a zatim dodati blitvu I proprziti jos minut, da blitva omeksa.Dodati zacine. Sipati preko povrca izmucena jaja u koja ste dodali 4 kasike vode.(Kajgana je meksa I mnogo bolja, kada umesto mleka dodate vodu; jedna kasika vode na jedno jaje).Ostavite tiganj 2-3 minuta na ringli, a zatim ga prebacite u rernu, koja je ukljucena na 200C I da samo pece gornju stranu. Ako tiganj ima plasticnu drsku, drsku uvijte aluminijumskom folijom. Tiganj ostavite u rerni jos dva-tri minuta, da se I gornja strana fritate ispece. Gotovu fritatu preklopite tanjirom I prevrnite tiganj, kako bi frittata ispala na tanjir. Gotovu fritatu pospite kackavaljem, isecite je na cetvrtine I sluzite

Nema komentara:

Objavi komentar