Sastojci
600 g očišćenih dunja
400 ml vode
2 žlice limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
400 g šećera
1 vrećica Želina
2 žlice rakije viljamovke
Priprema
1.Dunje operite, ogulite, prerežite napola, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im limunov sok, limunovu koricu i vodu te kuhajte 10 minuta.
2.Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u narezane dunje i miješajući kuhajte na laganoj vatri dok ne zakipi.
3.Dodajte potom rakiju i ostatak šećera, uz stalno miješanje. Pustite neka masa zakipi, kuhajte još tri minute i pritom uklanjajte pjenu.
4.Vrući džem izlijte u čiste i zagrijane staklenke i odmah zatvorite.
Posluživanje
Džem od dunja poslužite namazan na palačinke i pospite grubo nasjeckanim orasima.
Savjet
Dunje obvezatno izvažite tek nakon što ih operete, ogulite i narežete na kockice.
Nema komentara:
Objavi komentar