subota, 30. svibnja 2015.

Panceroti

Sastojci  4 osobe
Tijesto
1/2 kg brašna
1 vrečica kvasca
1 jogurt
2 žlice ulja
1 jaje
1 prašak za pecivo
malo soli
cca 1 dcl mlijeka

Nadjev
15 dag šunke za pizzu, a može i druge
15 dag sira za pizzu
kiselih krastavaca
ketchupa
origana
papra
senfa

Priprema
1.Tijesto mekano umijesiti i ostaviti da se diže.
2.U međuvremenu, šunku, sir, krastavce, narezati na kockice dodati začine i pomiješati s ketchapom.
3.Uzdignuto tijesto razvaljti tanko i okruglo, veličine tanjura.
Nadjev stavljati do pola kruga, prekriti drugom polovinom, rubove
pritisnuti vilicom, da nadjev ne iscuri prilikom prženja i ostaviti da odstoji
kojih 15 min.
4.Pržiti u tavi na vrelom, ali ne prevrelom ulju. Kad se zarumeni,
okreniti drugu stranu, da dobije zlatno-žutu boju.
5.Izvaditi ih i staviti na papirnati ubrus da se ulje ocijedi.

Nema komentara:

Objavi komentar