četvrtak, 28. svibnja 2015.

Cokoladna torta


Kora:
350 gr. brasna
prstohvat soli
1 prasak za pecivo
5 jaja
150 gr. secera
100 ml. ulja
100 ml. vode
100 ml. djusa (okus po vasoj zelji)

Fil:
300 gr. cokolade za kuhanje
120 gr. putera
200 gr. secera u prahu
100 ml. mlijeka
prstohvat soli
1 vanillin secer

Priprema:
Pec zagrijar na 350F-180C.
Pomjesajte brasno, prasak za picivo i so.
Lagano izmjesajte i ostavite sa strane.
Odvojite bjelanjke od zumanjaka pa izmutite cvrst snijeg.
Zumanjcima dodajte secer, vodu, ulje i sok pa izmutite.
Dodajte prstohvat soli, brasno i sve izmutite.
Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka pa ponovo mutite.
Podjelite na tri dijela i pecite kore.
Gotove kore ostavite da se hlade pa pripremite fil.
U posudu stavite puter i cokoladu.
Mijesajte na laganoj temperaturi dok se puter i cokolada ne otope.
Dodajte prstohvat soli, mlijeko i secer u prahu pa izmutite zicom.
Ostavite da se krema prohladi pa mazite kore.
Istom kremom namazite i okolo pa ukrasite po vasoj zelji.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar