utorak, 26. svibnja 2015.

Pica-peciva sa viršlama



Sastojci: Količina:
- mleka 1,5 dcl.
- šećera kašičica
- kvasca 1/2 paketa
- soli kašičica
- brašna 300 grama
- margarina 1 kašika
- jaje 1
- viršle 6 komada
- sok od paradajza za mazanje
- origano 1/2 kesice
- ljuta tucana paprika malo
- čubar malo
- kačkavalja 100 grama

Uputstvo za pripremu:
U dublji sud razmutiti kvasac u mlako mleko sa šećerom. Dodati brašno, pomešano sa solju, jaje, margarin i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite u 6 delova.

Svaki deo pojedinačno rastanjite oklagijom do veličine manjeg tanjira. U sredinu stavite viršlu, ako je testo veće dodajte još komadić viršle i urolajte.

Urolano testo Zasecite na više delova i svaki zasečeni deo odvajajte naizmenično na jednu i drugu stranu

Premazati testo sokom od paradajza, pospite origana, čubra, i ljutom tucanom paprikom. Na kraju pospite rendanog sira. Prebacite u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar