subota, 30. svibnja 2015.

Džem od kivija


Sastojci
1,5 - 2 kg kivija
500 g šećera
1 vrećica Želina


Priprema
1.Kivi ogulite, operite, narežite na kockice, stavite u posudu za kuhanje i kuhajte oko 10 minuta, dok voće ne omekša i pusti sok.
2.Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u pripremljeni kivi i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zavrije.
3.Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite da kuha 1 do 2 minute.
4.Vruć džem izlijte u vruće staklenke i zatvorite.

Posluživanje
Džem od kivija poslužite samostalno za doručak ili ga koristite kao sastojak za pripremu kolača.
Savjet
Kod pripreme džema vodite računa da vatra bude što laganija kako bi i njegova kvaliteta bila što bolja.

Nema komentara:

Objavi komentar